Malin Arentoft (fd Palmgren) har tidigare varit åklagare i 17 år, bland annat som specialist på grova brott. Hon har drivit ett flertal uppmärksammade utredningar och rättegångar om mord, korruption och organiserad brottslighet.


John Arentoft har 18 års erfarenhet från den polisiära världen, bland annat som piketpolis och livvakt på Säpo. Han har skyddat både statsministrar och kungafamiljen. Efter sex år som säkerhetschef på Sveriges riksdag driver han nu ett säkerhetsbolag. 

Det råder delade meningar om vem som raggade upp vem. Men klart är att vi träffades i Stora baren på Riche, eller skilsmässodiket som det kallas. Då, för drygt tio år sen, hade vi nog stora likheter med huvudpersonerna i vår bok. En hårdhudad åklagare på gränsen till cynisk och en luttrad Säpo-livvakt som sett och hört allt. Till det jargongen vi plockat upp från uppväxten i betongen, Malin i Akalla och John i Flemingsberg.
     Nu är vi gifta, varannan vecka-föräldrar och betydligt mjukare i kanterna. Skrivandet är vår gemensamma hobby, liksom strandlivet vid vårt sommarhus utanför Båstad. 
     Vi började skriva tillsammans av frustration över hur orealistiskt polis- och åklagarjobbet ofta skildras i böcker och på film. Vi ville berätta hur det kan gå till i verkligheten, som många gånger är långt mer spännande än fantasin. Målet har varit att skriva en tempofylld kriminalroman i den lättare genren kryddad med humor, ironi och en hel del erotik.
     Även om vårt manus är fiktion är berättelsen och karaktärerna baserade på den unika inblick vi har från rättsväsendet och maktens korridorer. Upplevelserna från dramatiska rättegångar, urspårade brottsutredningar, våldsamma polisinsatser och politiskt maktspel blandas med våra erfarenheter från destruktiva relationer och singellivet kring Stureplan.
     Och vi har redan börjat skriva på uppföljaren.